fbpx
11 C
Raufoss
mandag. 16 september 2024
A N N O N S E

Seniorrådgiver oppfordrer til større forsiktighet

Rundballer kan skape trafikkfarlige situasjoner

Flere lyttere har uttrykt bekymring over rundballer som plasseres for nær veien, og nå tar også Innlandet fylkeskommune opp problemstillingen.

Seniorrådgiver Steinar Svensbakken, som arbeider med trafikksikkerhet og planforvaltning i fylket, bekrefter at dette kan utgjøre en fare, selv om det ikke er et stort problem i Innlandet.

– Rundballer som plasseres for nær veien kan redusere sikten i veikryss, og i verste fall føre til ulykker, forteller Svensbakken.

Det er derfor anbefalt at rundballene plasseres minst tre meter fra veien.

Kan få katastrofale konsekvenser
Han poengterer at selv om det ikke har vært mange alvorlige ulykker knyttet til rundballer i Innlandet, har det skjedd tragiske dødsulykker i andre deler av landet.

Ulykker der biler har kollidert med store gjenstander plassert nær veibanen har hatt fatale utfall.

– En rundballe kan veie opptil 7–800 kilo, og om en bil treffer en slik i høy hastighet, kan det få katastrofale konsekvenser, sier han.

Svensbakken oppfordrer bønder og andre som plasserer gjenstander langs veien, som vanningsvogner og gravemaskiner, til å være spesielt oppmerksomme på avstanden fra veibanen.

 
Innslaget er laget av Mari Nyberget i Lokalradioene i Innlandet.

A N N O N S E

Les og hør mer

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.