fbpx
11 C
Raufoss
mandag. 16 september 2024
A N N O N S E

«UngINN»-ordningen

Ungdom i Innlandet strømmer til kinoene

Hele 90,5 % av ungdom i alderen 13 til 21 år i Innlandet har besøkt en kino i løpet av det siste året.

Ingunn Bekkevoll Tarebø, seniorrådgiver i Innlandet fylkeskommune og ansvarlig for «UngINN»-ordningen, er svært fornøyd med resultatene.

– Dette er kjempehyggelig. Vi ser at ungdommen i Innlandet oppsøker kunst, kultur og film på stort lerret. Kino er veldig populært, sier hun.

Gir rabattert adgang
«UngINN»-kortet som gir rabattert adgang til ulike kulturtilbud i fylket har vært en viktig faktor for det høye kinobesøket blant ungdom.

Ordningen har vært en stor pådriver til at kinoene opplever et godt besøk.

– Vi har et bredt spekter av tilbud, fra festivaler til scenekunst, og vi utvider avtalene fra år til år, forklarer Tarebø.

Eneste fylket i Norge
Innlandet er det eneste fylket i Norge som har en ordning som «UngINN» som bidrar til at ungdom i alderen 13 til 21 år får gode priser på kulturaktiviteter.

– Vi jobber kontinuerlig med å nå ut til all ungdom i Innlandet, og vi har utarbeidet informasjon på 12 ulike språk for å nå flerkulturelle miljøer, sier Tarebø.

Ordningen ble bevilget fem millioner kroner for en utviklingsperiode fra 2022 til 2024, og så langt har den vist svært gode resultater.

 
Innslaget er laget av Mari Nyberget i Lokalradioene i Innlandet.

A N N O N S E

Les og hør mer

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.