fbpx
13.4 C
Raufoss
søndag. 8 september 2024
A N N O N S E

Stor utbygging har bidratt

Stor økning i hurtigladere for elbiler i Innlandet

I løpet av det siste året har det blitt bygget nesten 2000 nye hurtigladere for elbiler i Norge, fordelt over alle fylkene.

Dette markerer en betydelig satsing på ladeinfrastruktur, og Innlandet er et av fylkene som har sett en spesielt stor økning.

Ifølge Unni Berge, kommunikasjonssjef i Elbilforeningen, har Innlandet fått 357 flere hurtigladere siden i fjor sommer.

Totalt har fylket nå 1334 hurtigladere, noe som gjør det til fylket med flest ladestasjoner i landet.

– Innlandet har både mange elbileiere og mange elbilister som er på gjennomreise. Det er derfor et naturlig stoppested for å lade, sier Berge.

Stor utbygging har bidratt
Den store utbyggingen av ladere har også bidratt til å redusere ladekøer, selv om det på de travleste dagene fortsatt kan oppstå kø.

– Vi har spurt elbilistene, og de rapporterer om litt mindre ladekø enn i fjor. Dette skyldes både økt antall ladere og større ladestasjoner med mange ladere på samme sted, forklarer Berge.

En av de mest populære ladestasjonene i landet ligger i Østerdalen, ved Shell Alvdal på riksvei 3.

Denne stasjonen er spesielt godt besøkt på grunn av sitt store antall ladere og gode servicetilbud.

Tips til elbilister i sommer
For elbilister som planlegger å reise rundt i Norge i sommer, har Berge noen råd:

– Det er lurt å laste ned en ladeapp for å planlegge ladeøktene, og sørge for at man har registrert en betalingsmetode. Selv om det blir stadig vanligere med kortbetaling på ladestasjoner, er det fortsatt mange steder hvor ladebrikke er nødvendig.

Elbilforeningen jobber for at flere ladestasjoner skal tilby kortbetaling, men inntil videre er det best å være forberedt med flere betalingsalternativer.

Med den raske veksten i antall ladestasjoner, er Innlandet godt rustet for å møte den økende etterspørselen fra både lokale og tilreisende elbilister.

 
Innslaget er laget av Mari Nyberget i Lokalradioene i Innlandet.

A N N O N S E

Les og hør mer

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.