fbpx
3.8 C
Raufoss
mandag. 14 oktober 2024
A N N O N S E

Markeres over hele landet

Rosa sløyfe-aksjonen godt i gang

Den årlige Rosa sløyfe-aksjonen er i gang igjen, og oktober måned markeres over hele landet i solidaritet med brystkreftpasienter.

Berit Jevnaker fra Kreftforeningen og programleder Thomas Mølstad diskuterer betydningen av aksjonen og fremgangen innen brystkreftforskning.

– Rosa sløyfe er en solidaritetsaksjon for de som er rammet av brystkreft, og selv om det hovedsakelig er kvinner som rammes, ser vi også tilfeller blant menn, sier Jevnaker.

Gir resultater
Pengene som samles inn gjennom aksjonen går direkte til brystkreftforskning, og Jevnaker fremhever at forskningen gir resultater.

– I dag lever ni av ti brystkreftpasienter videre etter fem år, og flere og flere kan bevare brystet under behandlingen, noe som ikke var like vanlig tidligere.

Dette er takket være forskning, og det har skjedd store fremskritt de siste årene, understreker Jevnaker.

Stor lokal innsats
I Innlandet er engasjementet stort, og det arrangeres rekordmange «ildsjelløp» i år. Hele syv løp vil finne sted mellom 1. og 17. oktober.

– Det er de lokale ildsjelene som tar initiativ, og det skaper et flott engasjement, sier Jevnaker.

Rosa Sløyfe-aksjonen fortsetter gjennom hele oktober, og det er fortsatt mange måter å bidra på for å støtte brystkreftforskning og øke bevisstheten om sykdommen.

A N N O N S E

Les og hør mer

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.