fbpx
11 C
Raufoss
mandag. 16 september 2024
A N N O N S E

Bli trygg på omgivelsene

Oppfordrer foreldre til å gå skoleveien med barna før skolestart

Skolene i Innlandet starter opp igjen den 19. august, og med det kommer mange spente førsteklassinger som snart skal begi seg ut på skoleveien for første gang.

Mange foreldre deler spenningen og bekymringen over at de små skal ut i trafikken alene.

For å øke tryggheten for de yngste, oppfordrer Trygg Trafikk alle foreldre til å gå skoleveien sammen med barna før skolestart.

Marianne Mittet Solbraa, regionsleder for Trygg Trafikk i Innlandet, understreker viktigheten av å gjøre barna kjent med skoleveien.

Øve på skoleveien
Det er mye å sette seg inn i for en fem og et halvt år gammel førsteklassing.

– Ved å øve på skoleveien sammen med foreldrene, kan vi sikre at de små kommer seg trygt til og fra skolen, sier Solbraa.

Hun oppfordrer foreldrene til å gå skoleveien selv en gang først for å identifisere potensielle utfordringer og farer.

– Det kan være nyttig å se hvor det er best å krysse veien, eller om det finnes snarveier som stier. Ved å ta en runde selv, kan foreldrene finne ut hvor det er tryggest for barna å gå, forklarer Solbraa.

Kjent med omgivelsene
Hun legger til at det er viktig at barnet selv blir med på øvingen, for å gjøre dem kjent med ruten og trygg på omgivelsene.

– Dette er på mange måter som en liten oppkjøring for barna, sier Solbraa.

Det er en viktig del av skolegangen, og hun ønsker at flest mulig skal gå eller sykle til skolen. Dette vil også bidra til å redusere foreldrekjøring, som kan skape trafikkfarlige situasjoner ved skolene.

 
Innslaget er laget av Hege Hagaløkken i Lokalradioene i Innlandet.

A N N O N S E

Les og hør mer

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.