fbpx
11.2 C
Raufoss
torsdag. 19 september 2024
A N N O N S E

Dårlig bruk av redningsutstyr

Kraftig økning i redningsoppdrag i Innlandet i sommer

Antallet oppdrag og andelen alvorlige hendelser for Redningsselskapet i Innlandet økte kraftig i sommer, sammenlignet med fjoråret.

Økningen er på hele 46 %, ifølge frivillig mannskap Hans Petter Pettersen, som er tilknyttet redningsbåten Mjøsvekteren.

– I fjor hadde vi 39 oppdrag, mens vi i år har registrert 57 oppdrag, sier Pettersen.

Blant de 57 oppdragene har åtte av dem vært alvorlige søk- og redningsoppdrag, noe som også markerer en økning fra fjorårets ene alvorlige hendelse.

Dårlig bruk av redningsutstyr
Pettersen peker på en økning i problemer med dårlig bruk av redningsutstyr blant de som har havnet i nød på innsjøen Mjøsa.

Dette har ført til kritiske situasjoner hvor redningsmannskapet har hatt utfordringer med å nå frem i tide.

– Vi har sett flere tilfeller hvor folk har hatt dårlig kunnskap om bruk av redningsutstyr, noe som har gjort det vanskeligere for oss å nå frem tidsnok, sier Pettersen.

Været kan være en årsak
Årsaken til den store økningen i oppdrag er uklar, men bedre vær i år sammenlignet med fjoråret kan ha spilt en rolle.

– Det er vanskelig å si nøyaktig hvorfor det har vært så stor økning, men været kan ha vært en medvirkende faktor, sier Pettersen.

Det har også vært utført flere livreddende oppdrag i sommer, hvor personer har blitt plukket opp fra vannet i kritiske situasjoner.

– Vi har hatt flere tilfeller der vi har reddet liv. I enkelte tilfeller kunne utfallet vært tragisk hvis vi ikke hadde kommet til, avslutter Pettersen.

 
Innslaget er laget av Mari Nyberget i Lokalradioene i Innlandet.

A N N O N S E

Les og hør mer

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.