-19.7 C
Raufoss
lørdag. 4 januar 2025
A N N O N S E

Kalkun beholder nyttårstronen

En av tre velger kalkun på nyttårsaften

Kalkun er fortsatt den mest populære retten på nyttårsaften, ifølge MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion.

Hele 33 % av de spurte planlegger å spise kalkun, mens 27 % ennå ikke har bestemt seg for menyen.

Selv om tradisjoner veier tungt i julemiddagen, er nyttårsaften preget av større frihet og variasjon i valg av retter.

Tradisjoner gir rom for variasjon
Mens over halvparten av nordmenn oppgir at tradisjoner bestemmer julemiddagen, sier kun en av fire at det samme gjelder for nyttårsmiddagen.

Anne Zondag, samfunnsanalytiker i MatPrat, forklarer at dette skyldes forskjeller i selskapets sammensetning.

På nyttårsaften er det ofte venner og naboer som samles, og tradisjonene fra barndommen spiller mindre rolle.

Mangfoldet på nyttårsbordet
Ved siden av kalkun er retter som pinnekjøtt (12 %), ribbe (6 %), og biff eller helstekt filet (5 %) også representert.

På nyttårsaften står man friere til å velge meny, sier Zondag, som også påpeker at mangfoldet på nyttårsbordet gjenspeiler ulike referanser blant gjestene.

Dette skaper en unik ramme for feiringen av årets siste dag.

A N N O N S E

Les og hør mer

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.