fbpx
13.4 C
Raufoss
søndag. 8 september 2024
A N N O N S E

Når høye hastigheter

Bekymret over økning i ulykker på lett motorsykkel

Antallet hardt skadde og drepte ungdommer på lett motorsykkel øker, noe som bekymrer Trygg Trafikk.

Så langt i år har tre ungdommer på 16 og 17 år mistet livet på lett motorsykkel i Norge.

Bård Morten Johansen, fagsjef for trafikksikkerhet i Trygg Trafikk, uttrykker bekymring og oppfordrer foreldre til å være oppmerksomme på farene ved lett motorsykkel.

– Vi vet ikke hvorfor ulykkene øker, men lett motorsykkel krever en grundig føreropplæring. Ungdommene er ofte uerfarne i trafikken, noe som kan være en farlig kombinasjon, sier Johansen.

Når høye hastigheter
Lett motorsykkel kan nå høye hastigheter, opp mot 110-120 km/t, noe som kan være utfordrende for uerfarne førere.

Johansen anerkjenner at det kan være drastisk å nekte ungdommen å kjøre lett motorsykkel, men mener foreldre bør vurdere barnas modenhet og risikovilje.

Ifølge Trygg Trafikks nye tall er 63 % av de som dør eller blir hardt skadd på lett motorsykkel 16 og 17 år gamle, hvorav majoriteten er gutter.

Tiltak for å forbedre trafikksikkerheten
For å snu den negative utviklingen, mener Trygg Trafikk at det må satses på styrket trafikksikkerhetsarbeid og vurdering av reguleringer.

Johansen nevner at dette kan innebære endringer i motoreffekten og toppfarten på lett motorsykkel, samt forbedret føreropplæring.

– Hvis ulykkestallene forblir høye, må vi kanskje se på ytterligere reguleringer, selv om Norge er bundet av internasjonale regelverk, avslutter Johansen.

Trygg Trafikk jobber kontinuerlig med å bedre trafikksikkerheten for motorsyklister og vil fortsette med dette arbeidet for å redusere antallet ulykker blant unge sjåfører.

 
Innslaget er laget av Mari Nyberget i Lokalradioene i Innlandet.

A N N O N S E

Les og hør mer

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.