– Interessen for å dyrke sin egen mat har økt kraftig, og nå kan du lære mer om hvordan du blir mer selvforsynt, sier Kristin Berg Nordstrand fra Bygdekvinnelaget.
I Russland har kolonihager vært en viktig del av matforsyningen i generasjoner.
Nå henter norske entusiaster inspirasjon fra de russiske «dachaene» for å styrke egenberedskapen.
I en tid der stadig flere blir bevisste på matproduksjon og selvforsyning, inviterer Bygdekvinnelaget til kurs i beredskapsdyrking.
Du kan høre lyden fra innslaget litt lengre ned på siden.
Fra Russland til Norge: Inspirasjon til selvberging
Andreas og Barbro Nordrum ble fasinert av hvordan russiske byfolk dyrket opptil 60 % av maten sin i små hager. Inspirert av dette, tok de med seg kunnskapen hjem til Norge.
– Under andre verdenskrig var det allmennkunnskap å dyrke sin egen mat. I dag har vi glemt mye av denne kunnskapen, sier Kristin Berg.
Kurset på Raufoss 29. mars skal gi deltakerne en innføring i hvordan de kan dyrke mat uansett om de har en stor hage, en liten balkong eller bare asfalt tilgjengelig.
– Alle kan dyrke noe, og det er nettopp dette kurset skal vise, forteller Berg Nordstrand.
Praktisk kurs i beredskapsdyrking
Bygdekvinnelagets kurs er en del av prosjektet «Nøysomhet», som handler om å lære gamle teknikker for å ta vare på mat.
– Beredskap handler ikke bare om å ha et lager av stearinlys og hermetikk. Det handler også om å kunne konservere mat uten strøm og kunstgjødsel, sier Berg Nordstrand.
Kurset finner sted på Vestre Toten ungdomsskole den 29. mars og påmelding skjer til Tove Lier Nereng på 93 40 50 84.
– Dette er en unik mulighet til å lære nyttige ferdigheter, og vi håper så mange som mulig vil delta, avslutter Berg Nordstrand.